Energieleveranciers Grootegast Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Grootegast vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel exclusieve acties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als De Vastelastenbond en Vrijopnaam kan scoren. Het oversluiten gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op deze website vergaar je functionele gegevens en support t.b.v. het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Grootegast

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Grootegast? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieverbruik en postcode. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energiekosten. Dit beïnvloed slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Ook geven sommige bedrijven een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €85 tot €230. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Rekken.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aardig moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Grootegast mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Hierna tref jij een tabel met relevante energiecontracten. Je ontdekt snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo doorgevoerd. Problemen bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op deze website vind je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 700 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot aan Powerpeers.

Besparen op je energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €415 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Grootegast

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door energieleverancieractie.nl kan je meteen energieprijzen Grootegast vergelijken. Geef je woongegevens + stoom/gas verbruik in en bekijk probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar de merkpagina. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer eenvoudig de beste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Angerlo afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Grootegast?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Grootegast mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Grootegast? Hieronder check je een lijstje met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, NLE, Essent, Eneco maar ook Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1600 kWh tot 3100 kWh stroom plus 1100 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: check altijd de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Grootegast. Zodra je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe aanbieder. In dit schrijven tref jij de geldige tarieven en voorwaarden (denk hierbij aan vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Je actuele energiecontract zal worden beëindigd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: krijg je een andere huis? Jij zult dan normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige maatschappij. Normaliter moet dit een paar dagen voor de ingangsdatum, echter soms ook tot een paar dagen na de overstapdatum. De nieuwe energieleverancier stuurt de standen door naar de eerdere leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Grootegast. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Voorts incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “RENDO Netwerken tarieven“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Bijna alle energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven bestellen zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Grootegast.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw energieconsumptie minimaliseert heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Grootegast

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Grootegast en betaal minder voor gas en licht!