Energieleveranciers Ossenzijl Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ossenzijl vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bijv. De Vastelastenbond en Innova Energie ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en zonder problemen. Op de site bekijk je nuttige gegevens en adviezen t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ossenzijl

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Ossenzijl? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden enkele maatschappijen een gulle welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 tot €270. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Angerlo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een behoorlijk moeilijke rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ossenzijl juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna vind je een overzicht met beschikbare energie aanbieders. Jij kiest simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen no-time geregeld. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hieronder vind jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Fenor tot Vandebron.

Het goedkoopste contract

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €415 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Ossenzijl

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze tool kan jij à la minute energieprijzen Ossenzijl vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruik in, en vind vlug het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaald contract? Klik dan op website van de aanbieder. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer onmiddellijk de beste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Hoogenweg afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ossenzijl?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Overijssel)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Ossenzijl juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ossenzijl? Op de site vind jij een lijstje met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent, Vattenfall en ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers op basis van een verbruik van 1900 kWh tot 4400 kWh stroom en 1100 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: doorzoek ten alle tijde de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ossenzijl. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energieleverancier. Aan de hand daarvan lees jij de kosten en regelgeving (zoals energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw vorige energiecontract wordt beëindigd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige leverancier. Meestal gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Ossenzijl. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Bovendien ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “abonnement bij Enexis“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante opties zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Steenwijkerland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Ossenzijl

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Ossenzijl en bespaar op gas en licht!