Energieleveranciers Waverveen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waverveen vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt meteen de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek unieke acties die men standaard niet bij bedrijven als E.ON en Vattenfall kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat moeiteloos en rap. Op deze pagina vind je functionele gegevens en handreikingen ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Waverveen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Waverveen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: energieconsumptie en postcode. Verder moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Verder geven sommige maatschappijen een hoge welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €180 tot €285. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Grootebroek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een behoorlijk moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waverveen februari 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Dan check je een lijst met relevante energiecontracten. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo rond gemaakt. Hulp nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op deze website vind je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 625 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Essent tot UnitedConsumers.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €285 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Waverveen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kun jij vlug energieprijzen Waverveen vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruik in, en vind direct de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaald contract? Klik dan op website van de aanbieder. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en check eenvoudig de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Ossenwaard afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Waverveen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Waverveen februari 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Waverveen? Nu bekijk je een aantal van beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, NLE, Pure Energie, Essent, Greenchoice en natuurlijk Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 1550 kWh tot 3800 kWh stroom plus 950 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk ten alle tijde de voorwaarden van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Waverveen. Zodra je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de gekozen leverancier. Daarin vind je de geldige tarieven en bijkomende kosten (zoals vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het actuele energiecontract wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande maatschappij. In de meeste gevallen gebeurt dit iets voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de overstap. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Waverveen. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Daarbij ontvangen jullie de eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “stroom en gas van RENDO Netwerken“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Bijna alle energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente De Ronde Venen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Utrecht.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Waverveen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Waverveen en betaal minder voor gas en licht!