Energieleveranciers Waterhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waterhuizen vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle speciale kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Energiedirect.nl en Qwint kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en vlug. Op deze website vind jij bruikbare gegevens en adviezen ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Waterhuizen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Waterhuizen? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieconsumptie en postcode. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien gunnen de meeste maatschappijen een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €80 – €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Groningen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is nogal een ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waterhuizen juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Daarop vind je een overzicht met de goedkoopste energiebedrijven. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is zo gepiept. Problemen bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Hier check je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Anode Energie tot Leon Zeewolde.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €295 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Waterhuizen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van de vergelijker kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Waterhuizen vergelijken. Voer je adres en ook energieverbruik in en kies rap het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en bekijk direct de beste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Oss afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Waterhuizen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Waterhuizen juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Waterhuizen? Op deze pagina bekijk je een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco en ook Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent gerekend met een verbruik van 1950 kWh t/m 3350 kWh stroom en 1250 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: achterhaal altijd de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Waterhuizen. Zodra het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe organisatie. Daarin bekijk je de prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jullie actuele energiepakket wordt stopgezet. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieleverancier. In de regel wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande aanbieder stuurt de standen door naar de “vroegere” energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Waterhuizen. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Tevens krijg jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “stroom en gas van Enduris“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met AWB, Nefit, Vaillant, Intergas of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Waterhuizen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Waterhuizen en bezuinig op gas en licht!