Energieleveranciers Groningen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Groningen vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale acties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Essent en Leon Zeewolde kan afsluiten. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en prettig. Op deze pagina vergaar je bruikbare informatie en hulp dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Groningen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Groningen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook moet je verder kijken dan enkel de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook schenken veel maatschappijen een flinke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €140 – €285. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Reek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aardig flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Groningen april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een lijst met de beste energiebedrijven. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Advies nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.325 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €475 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Groningen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze speciale vergelijker kunnen jullie binnen no-time energieprijzen Groningen vergelijken. Vul postcode + huisnummer + gas/licht inschatting in en zoek eenvoudig de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en ontdek rap de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Ane afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Groningen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Groningen april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Groningen? Hieronder lees je een opsomming met gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Eneco maar uiteraard ook Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE met een verbruik van 1700 kWh tot 3400 kWh stroom plus 1050 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: bekijk uiteraard de condities van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Groningen. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energieaanbieder. In deze mail of brief lees jij de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (zoals energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je lopende energiecontract wordt opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan in de meeste gevallen het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. In de regel gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige leverancier speelt de standen door aan jouw oude energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Groningen. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “Stedin tarieven“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn wind en zon (stroom). Het gros van de maatschappijen doen hier aan mee. De aanbieders bestellen windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Groningen.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Groningen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Groningen en bezuinig op gas en licht!