Energieleveranciers Wateren Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wateren vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel unieke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Essent of Vandebron kan afsluiten. Overstappen gaat gemakkelijk en prettig. Hier vergaar je functionele aanwijzingen en support voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wateren

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Wateren? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en adres. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast schenken veel organisaties een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €115 tot €255. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Groet.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een behoorlijk complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wateren mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Hierna check je een overzicht met relevante energiebedrijven. Je treft eenvoudig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het invullen van jouw energieconsumptie? Op deze website bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Pure Energie.

Het goedkoopste contract

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €415 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dit kan met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wateren

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan jij binnen no-time energieprijzen Wateren vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en kies vlug de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker pakket? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vergelijk vlug de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Orvelte afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wateren?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Wateren mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wateren? Onder dit stukje check je een tabel met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Essent, Pure Energie, NLE en ook Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2350 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1150 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: achterhaal wel de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Wateren. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe leverancier. In deze mail of brief zie je de kosten en extra regels (onder andere vastrecht, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Je actuele gas en stroom pakket wordt opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige maatschappij. In de regel moet dit iets voor de overstapdatum, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Wateren. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Bovendien incasseer jij de eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “stroom en gas van Enexis“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders bestellen zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Westerveld.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij de energievraag kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Wateren

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Wateren en bezuinig op gas en licht!