Energieleveranciers Orvelte Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Orvelte vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij o.a. Budget Energie en Vattenfall kan afsluiten. Overstappen gaat eenvoudig en prettig. Op deze pagina doorzoek jij handige feiten en adviezen ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Orvelte

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Orvelte? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Eveneens moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook hanteren flink wat organisaties een hoge welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €175 tot €190. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Anderen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Orvelte mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna check je een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is zo doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van jouw verbruik? Hieronder check je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan Innova Energie.

Het goedkoopste contract

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Orvelte

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze speciale vergelijker kun je onmiddellijk energieprijzen Orvelte vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + stoom/gas verbruik in en kies onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan website van de aanbieder. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en signaleer direct de beste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Hoog Soeren afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Orvelte?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Orvelte mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Orvelte? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een tabel met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice, Essent + ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie op basis van een verbruik van 2400 kWh t/m 3900 kWh stroom en 1300 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: check uiteraard de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Orvelte. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande organisatie. Daarin zie je de prijzen en extra regels (onder andere vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Dat lopende energiepakket wordt beëindigd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Orvelte. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Tevens krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “abonnement bij Qurrent“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Midden-Drenthe.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Orvelte

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Orvelte en betaal minder voor gas en licht!