Energieleveranciers Wassenaar Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wassenaar vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle speciale kortingsacties die men standaard niet bij bedrijven als Engie of Powerpeers kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Op de site lees je nuttige feiten en adviezen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wassenaar

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Wassenaar? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: verbruik (kWh en m3) en woning. Bovendien moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder hanteren de meeste maatschappijen een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €90 t/m €245. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Groessen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over best een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wassenaar juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Hierna volgt een resultatenpagina met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gedaan. Problemen bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hieronder vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 650 m³
2 personen 2.250 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Energieflex tot NLE.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €435 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Wassenaar

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze tool kunnen jullie moeiteloos energieprijzen Wassenaar vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en bekijk probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Selecteer dan website van de aanbieder. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en achterhaal vlug de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Oranjewoud afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wassenaar?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Wassenaar juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Wassenaar? Op de site bekijk je een tabel met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Vattenfall, Eneco, NLE, Pure Energie en natuurlijk Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio uitgaande van een verbruik van 1500 kWh tot 2600 kWh stroom en 800 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: check ten alle tijde de voorschriften van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wassenaar. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe energiemaatschappij. In deze mail of brief lees jij alle tarieven en extra regels (bijvoorbeeld leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Het oude pakket wordt opgezegd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Doorgaans wordt dit van je gevraagd vlak voor de overstapdatum, maar het kan ook best 14 dagen na de overstap. De toekomstige energiemaatschappij geeft dit door aan jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wassenaar. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Bovendien incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “stroom en gas van Liander“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zon en wind (energie). Bijna alle aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De leveranciers reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Wassenaar.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met AWB, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Zuid-Holland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie kan verlagen zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wassenaar

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Wassenaar en bezuinig op gas en licht!