Energieleveranciers Wanswerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wanswerd vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek exclusieve acties die je niet via de website van bijv. Engie of Innova Energie kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina vind je toepasbare informatie en handreikingen voor het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wanswerd

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wanswerd? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en locatie. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien bieden enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €100 t/m €195. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Giethoorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een behoorlijk moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wanswerd april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna doorzoek je een overzicht met relevante energiecontracten. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Problemen bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 personen 2.425 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot NLE.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €455 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wanswerd

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze zoekmachine kun jij probleemloos energieprijzen Wanswerd vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en kies binnen no-time het goedkoopste contract. Meer info over een bepaald pakket? Klik dan op de merkpagina. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vind snel de beste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Oostburg afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Wanswerd?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Wanswerd april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Wanswerd? Onder dit stukje vind je een ranglijst van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Vattenfall, Eneco, Greenchoice en natuurlijk Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie gerekend met een verbruik van 1750 kWh tot 3950 kWh stroom plus 950 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: bekijk wel de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wanswerd. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de aankomende organisatie. In dit schrijven tref jij de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, energiebelasting: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Je werkende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige aanbieder. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd vlak voor de overstapdatum, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de overstap. De nieuwe energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw oude aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Wanswerd. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Voorts incasseer jij een eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “beoordeling Enexis“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn zon en wind (energie). Veel energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Ferwerderadiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met AWB, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij de energievraag kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wanswerd

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Wanswerd en bezuinig op gas en licht!