Energieleveranciers Giethoorn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Giethoorn vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle aantrekkelijke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Huismerk Energie en Powerpeers kan afsluiten. Overstappen van energie gaat moeiteloos en snel. Hier vergaar je praktische gegevens en adviezen voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Giethoorn

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Giethoorn? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieconsumptie en adres. Eveneens moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt vastrecht, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast schenken sommige maatschappijen een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €125 – €250. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Piaam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over best een moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Giethoorn mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Vervolgens check je een tabel met de beste energiecontracten. Je vindt zo vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is zo geregeld. Hulp nodig bij het doorgeven van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 675 m³
2 personen 2.300 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle populaire partijen vergelijken. Van Clean Energy tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €335 per jaar.

Gelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Giethoorn

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. energieleverancieractie.nl kan je onmiddellijk energieprijzen Giethoorn vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruik in, en selecteer à la minute het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer snel de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Aerdenhout afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Giethoorn?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Giethoorn mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Giethoorn? Hier lees je een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Vattenfall, Eneco, Pure Energie maar ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Powerpeers gerekend met een verbruik van 2000 kWh t/m 3700 kWh stroom plus 1400 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: check zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Giethoorn. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe leverancier. In deze mail of brief tref je alle tarieven en voorwaarden (zoals energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Je oude gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: ga je verhuizen? Dan moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” leverancier. Normaliter moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Giethoorn. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Daarnaast ontvang jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Liander prijzen“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn wind en zon (stroom). Het gros van de maatschappijen maken hier graag gebruik van. De organisaties kopen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Steenwijkerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een AWB, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Giethoorn

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Giethoorn en bezuinig op gas en licht!