Energieleveranciers Piaam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Piaam vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die men standaard niet bij o.a. Greenchoice en Oxxio kan afsluiten. Overstappen van energie gaat moeiteloos en snel. Op energieleverancieractie.nl lees je bruikbare informatie en hulp voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Piaam

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Piaam? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: energieverbruik en postcode. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren de meeste aanbieders een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €105 – €225. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Beek en Donk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met nogal een ingewikkelde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Piaam mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Daarop tref jij een resultatenpagina met relevante energiebedrijven. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Hulp nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot Leon Zeewolde.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €385 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Piaam

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Via onze speciale vergelijker kan men moeiteloos energieprijzen Piaam vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en vind snel de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zekere aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan rechts en signaleer ogenblikkelijk de beste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Jouswier afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Piaam?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Piaam mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Piaam? Onder dit stukje lees je een tabel met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Vattenfall, Essent, Eneco maar ook ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1550 kWh tot 3450 kWh stroom en 1400 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Piaam. Nadat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. In deze mail of brief bekijk je afgesproken prijzen en condities (denk hierbij aan regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Jouw huidige energiepakket wordt beëindigd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan dikwijls het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieaanbieder. Meestal gebeurt dit iets voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan de eerdere energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Piaam. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Ook krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “vergelijk direct Qurrent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De organisaties bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij de energievraag kan verlagen kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Piaam

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Piaam en betaal minder voor gas en licht!