Energieleveranciers Jouswier Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Jouswier vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle speciale welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Budget Energie en Vandebron ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Hieronder vergaar je handige details en adviezen ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Jouswier

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Jouswier? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gas consumptie en postcode. Daarnaast moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens geven flink wat maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €80 tot €205. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Streefkerk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een flinke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Jouswier april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens doorzoek je een overzicht met beschikbare energiecontracten. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gedaan. Moeite bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hieronder vind je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.850 kWh 700 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot Powerpeers.

Flink besparen op jouw energie

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €225 per jaar.

Gelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Jouswier

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kun jij à la minute energieprijzen Jouswier vergelijken. Voer je adres en ook energieverbruik in en zoek eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker pakket? Klik dan op website van de aanbieder. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vind rap de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Creil afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Jouswier?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Jouswier april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Jouswier? Op deze website check je een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, NLE maar uiteraard ook Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, ENGIE op basis van een verbruik van 1850 kWh – 3400 kWh stroom en 1300 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: controleer ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Jouswier. Als het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energieaanbieder. Aan de hand daarvan lees jij de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige contract zal worden beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf gewoonlijk het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige aanbieder. Dikwijls gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier speelt de standen door aan jouw “oude” leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Jouswier. Ze sturen jou hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Daarnaast incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “energie vergelijken bij NLE“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Dongeradeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij de energievraag kunt minderen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Jouswier

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Jouswier en betaal minder voor gas en licht!