Energieleveranciers Walem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Walem vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek unieke welkomstacties die jij via de sites van o.a. De Vastelastenbond en HVC kan scoren. Overstappen gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op deze pagina vind je praktische feiten en handreikingen t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Walem

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Walem? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Uiteraard moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden veel bedrijven een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €80 tot +/- €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Gouderak.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft best een complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Walem april 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Aansluitend check je een lijst met de meest voordelige energieleveranciers. Je vindt zo handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time geregeld. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Hier tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 650 m³
2 personen 2.375 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan HVC.

Flink besparen op jouw energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Walem

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van energieleverancieractie.nl kunnen jullie moeiteloos energieprijzen Walem vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & gas/licht inschatting in en zoek direct het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Selecteer dan site van de leverancier. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vind snel de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Oosterzee afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Walem?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Walem april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Walem? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een lijstje met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent + Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, ENGIE met een verbruik van 1700 kWh tot 2950 kWh stroom en 1050 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: doorzoek uiteraard de kleine lettertjes van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Walem. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de gekozen energieleverancier. Aan de hand daarvan lees jij de prijzen en voorwaarden (denk aan energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten: ) van het contract. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Je lopende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande aanbieder. In de regel dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier speelt de standen door aan de eerdere energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Walem. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Daarbij krijg je een eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “stroom en gas van Energieflex“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal leveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je jouw eigen verbruik kunt terugdringen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Walem

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Walem en bespaar op gas en licht!