Energieleveranciers Oosterzee Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oosterzee vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel exclusieve kortingsacties die je niet via de website van onder andere Fenor en HVC kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat handig en vlug. Op de site doorzoek jij handige aanwijzingen en support dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oosterzee

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Oosterzee? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door factoren als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden veel aanbieders een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €160 tot €190. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Almere.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oosterzee juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarna doorzoek je een lijst met de beste energie aanbieders. Je vindt zo snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is zo geregeld. Moeite bij het invullen van jouw verbruik? Hier bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 625 m³
2 personen 2.200 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Anode Energie tot aan Qwint.

Altijd de laagste prijs

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €385 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oosterzee

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze zoekmachine kan jij snel energieprijzen Oosterzee vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruiksgegevens in, en bekijk snel de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Dit vind je in de merkpagina. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en vind rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Lees nu verder over goedkoopste energie in Hoek van Holland afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Oosterzee?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Oosterzee juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Oosterzee? Hieronder vind jij een opsomming met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Essent, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Oxxio, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1900 kWh tot 3650 kWh stroom en 800 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jullie actuele energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: check wel de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Oosterzee. Zodra het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energiemaatschappij. Daarin vind jij de geldige tarieven en regelgeving (denk hierbij aan verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Dat vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je verhuizen? Dan moet je zelf normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan de “vroegere” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Oosterzee. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Daarnaast ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “abonnement bij Clean Energy“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw eigen verbruik minimaliseert levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Oosterzee

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Oosterzee en betaal minder voor gas en licht!