Energieleveranciers Almere Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Almere vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Energiedirect.nl en Qurrent kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en rap. Op deze website vergaar je bruikbare aanwijzingen en handreikingen bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Almere

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Almere? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: energieverbruik en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien schenken de meeste aanbieders een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €175 tot €245. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Kapellebrug.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Almere juni 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Daarop tref jij een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hierna detecteer je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle bekende providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot HVC.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Almere

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij onze tool kun jij rap energieprijzen Almere vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruiksgegevens in, en kies snel het goedkoopste contract. Meer weten over een zeker contract? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en check meteen de “groenste” of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Sint Geertruid afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Almere?

 1. Geef jouw postcode door (Flevoland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Almere juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Almere? Op deze website check je een lijstje met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent met een verbruik van 2500 kWh t/m 4100 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: doorzoek zeker even de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Almere. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de aankomende maatschappij. In deze mail of brief tref je de prijzen en extra regels (denk aan vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Het oude contract wordt stopgezet. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande maatschappij. Dikwijls doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, echter soms ook tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energiemaatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Almere. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “Budget Energie contract“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen importeren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding in de gemeente Almere.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Flevoland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Almere

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Almere en betaal minder voor gas en licht!