Energieleveranciers Wageningen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wageningen vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft rap de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel speciale aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Engie en Leon Zeewolde kan afsluiten. Overstappen van energie gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op deze website lees je functionele gegevens en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wageningen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Wageningen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieverbruik en woonplaats. Verder moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder verstrekken veel aanbieders een hoge welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €90 t/m €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Gouda.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wageningen mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Nadien vind je een opsomming met de meest voordelige energieleveranciers. Je treft vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind je het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Allure Energie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €505 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wageningen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels onze speciale vergelijker kan je meteen energieprijzen Wageningen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusgas/licht inschatting in en kies probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer info over een zeker pakket? Ga dan verder naar website van de aanbieder. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vergelijk eenvoudig de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Oosterwolde afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wageningen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Wageningen mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wageningen? Nu check je een lijstje met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, NLE, Essent, Vattenfall maar uiteraard ook Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE gerekend met een verbruik van 1750 kWh – 2750 kWh stroom plus 700 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: achterhaal uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Wageningen. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe aanbieder. Hierin tref jij de prijzen en condities (bijvoorbeeld verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Jouw lopende energiepakket wordt opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Jij zult dan doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande aanbieder. Normaliter moet dit iets voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstapdatum. De nieuwe aanbieder speelt de standen door aan de eerdere energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Wageningen. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Bovendien incasseer jij een overzicht + eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “stroom en gas van Energiedirect.nl“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zon en wind (energie). De meeste aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Wageningen.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Gelderland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als jij de energievraag kan verlagen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wageningen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Wageningen en bezuinig op gas en licht!