Energieleveranciers Gouda Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Gouda vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle unieke welkomstkortingen die men standaard niet bij bijv. Anode Energie of UnitedConsumers ontvangt. Overstappen gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Hier vind jij toepasbare informatie en handreikingen bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Gouda

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Gouda? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook hanteren de meeste organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €145 tot €215. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Puiflijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Gouda juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Nadien volgt een lijst met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Advies nodig bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 650 m³
2 personen 2.375 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke providers vergelijken. Van Budget Energie tot en met Vandebron.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €245 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Gouda

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van onze tool kun jij meteen energieprijzen Gouda vergelijken. Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in, en kies onmiddellijk het goedkoopste pakket. Meer details over een zeker pakket? Selecteer dan de merkpagina. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk onmiddellijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Almen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Gouda?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Gouda juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Gouda? Op de site check je een lijstje met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, NLE, Pure Energie, Essent en ook Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2350 kWh tot 4150 kWh stroom plus 1150 m3 – 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van je leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: achterhaal zeker even de opgestelde regels van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Gouda. Wanneer je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe organisatie. Hierin bekijk jij de prijzen en condities (bijvoorbeeld verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Je actuele gas en stroom pakket zal worden opgezegd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Je moet dan zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande maatschappij. Meestal doe je dit vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Gouda. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Bovendien incasseer jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “Eneco tarieven“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De organisaties halen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Gouda.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Gouda

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Gouda en bespaar op gas en licht!