Energieleveranciers Oosterwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oosterwolde vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel unieke kortingsacties die je niet via de website van bijv. Anode Energie en Vrijopnaam kunt vinden. Het oversluiten gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze website vergaar je bruikbare toelichtingen en support voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oosterwolde

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Oosterwolde? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: energieconsumptie en adres. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast gunnen sommige leveranciers een gulle welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €90 tot €190. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Almen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een aardig ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oosterwolde april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Vervolgens check je een resultatenpagina met beschikbare energieleveranciers. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Qwint.

Vind het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €235 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oosterwolde

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze tool kan jij eenvoudig energieprijzen Oosterwolde vergelijken. Voer je adres en ook verbruik in, en vind meteen de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in website van de aanbieder. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en signaleer eenvoudig de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Hoek afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Oosterwolde?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Oosterwolde april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Oosterwolde? Onder dit stukje bekijk je een opsomming met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Essent, Eneco, Vattenfall, Pure Energie en natuurlijk Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Budget Energie op basis van een verbruik van 2050 kWh – 2700 kWh stroom plus 1300 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: check uiteraard de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Oosterwolde. Wanneer het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande leverancier. Hierin tref je alle tarieven en regelgeving (bijvoorbeeld aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Dat lopende energiepakket wordt stopgezet. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energieaanbieder. Dikwijls gebeurt dit zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande leverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Oosterwolde. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Tevens incasseren jullie een eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “abonnement bij Budget Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De organisaties bestellen windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Ooststellingwerf.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Intergas, Atag, AWB, Remeha of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik kan verlagen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Oosterwolde

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Oosterwolde en betaal minder voor gas en licht!