Energieleveranciers Waaxens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waaxens vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij o.a. Clean Energy of Vrijopnaam kan scoren. Het oversluiten gaat makkelijk en is zo gepiept. Hier doorzoek jij bruikbare toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Waaxens

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Waaxens? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Verder moet je meer mee laten wegen dan puur de energiekosten. Dit beïnvloed maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook geven veel leveranciers een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €185 – €245. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Goingarijp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een aardig gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waaxens juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Nadien doorzoek je een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten rond gemaakt. Moeite bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.800 kWh 600 m³
2 personen 2.350 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Anode Energie tot en met MAIN Energie.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €345 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Waaxens

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van energieleverancieractie.nl kun jij eenvoudig energieprijzen Waaxens vergelijken. Vul jouw locatie en gas/licht inschatting in en selecteer binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zekere aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en bekijk meteen de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Oosterleek afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Waaxens?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Waaxens juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Waaxens? Onder dit stukje bekijk je een tabel met beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, NLE maar ook Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers op basis van een verbruik van 2050 kWh t/m 3150 kWh stroom en 750 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: achterhaal uiteraard de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Waaxens. Zodra het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe maatschappij. Daarin bekijk jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (zoals vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Dat oude contract zal worden beëindigd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Gewoonlijk doe je dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande aanbieder speelt de standen door aan jouw oude energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Waaxens. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarbij krijg jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “stroom en gas van Budget Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante opties zijn zon en wind (energie). Veel van de leveranciers doen hier aan mee. De maatschappijen halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Dongeradeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw eigen verbruik minimaliseert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Waaxens

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Waaxens en betaal minder voor gas en licht!