Energieleveranciers Waarland Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waarland vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle speciale acties die men standaard niet bij o.a. DELTA of Qwint kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en zonder problemen. Hieronder vind je handige feiten en tips t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Waarland

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Waarland? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook hanteren flink wat bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €85 t/m €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Goes.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is best een complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waarland mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Nadien doorzoek je een resultatenpagina met de goedkoopste energie aanbieders. Je vindt zo ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Problemen bij het inschatten van jouw verbruik? Hierna tref jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Essent tot Powerpeers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €235 per jaar.

Direct overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Waarland

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij de vergelijker kan men binnen no-time energieprijzen Waarland vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en kies probleemloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zekere leverancier? Selecteer dan de merkpagina. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en vind snel de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Oosterland afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Waarland?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Waarland mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Waarland? Nu lees je een aantal van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Essent, Greenchoice, Vattenfall maar ook Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE berekend met een consumptie van 1500 kWh – 4200 kWh stroom plus 750 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: doorzoek zeker even de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Waarland. Als je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de gekozen leverancier. Hierin lees je de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Jullie vorige energiepakket zal worden beëindigd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: ga je verhuizen? Je moet dan zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Dikwijls gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier communiceert dit weer richting de eerdere energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Waarland. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verlagen. Daarbij incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “stroom en gas van Anode Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Veel van de energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Schagen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Waarland

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Waarland en bespaar op gas en licht!