Energieleveranciers Oosterland Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €585 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oosterland vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke acties die je niet via de website van bedrijven als Budget Energie of MAIN Energie kan scoren. Het oversluiten gaat simpel en is zo gepiept. Op de site vergaar je bruikbare aanwijzingen en tips dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oosterland

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Oosterland? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren flink wat organisaties een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €155 t/m €190. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Alde Leie.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oosterland mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Aansluitend tref jij een opsomming met beschikbare energiebedrijven. Jij kiest simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen no-time geregeld. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle populaire providers vergelijken. Van Engie tot aan Qwint.

Altijd de laagste prijs

Vind de goedkoopste leverancier. Je bespaart zo €285 per jaar.

Een snelle overstap

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oosterland

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze tool kan je direct energieprijzen Oosterland vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruik in, en bekijk vlug de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker contract? Selecteer dan site van de leverancier. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en vind à la minute de beste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Hilversum afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Oosterland?

 1. Geef jouw postcode door (Zeeland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Oosterland mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Oosterland? Op deze website bekijk je een tabel met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Eneco, Vattenfall, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2500 kWh t/m 2750 kWh stroom en 1250 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: check zeker even de voorschriften van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Oosterland. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energiemaatschappij. In dit schrijven tref jij de kosten en regelgeving (bijvoorbeeld netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw oude gas en stroom pakket wordt beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energiemaatschappij. In de regel dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, echter soms ook tot 15 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe leverancier speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Oosterland. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Daarnaast krijg jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “verbruik Westland Infra“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding in de gemeente Schouwen-Duiveland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Zeeland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie weet te verkleinen heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Oosterland

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Oosterland en betaal minder voor gas en licht!