Energieleveranciers Alde Leie Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alde Leie vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle unieke kortingsacties die men standaard niet bij bedrijven als Huismerk Energie of Vattenfall kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en rap. Op deze pagina vergaar je praktische feiten en hulp t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Alde Leie

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Alde Leie? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en postcode. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens schenken sommige maatschappijen een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €120 – €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Kallenkote.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aardig moeilijke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alde Leie mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Hierna vind je een resultatenpagina met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je treft binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel gedaan. Problemen bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op deze website detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.325 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Engie tot en met Pure Energie.

Een lagere energierekening

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €445 per jaar.

Gelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Alde Leie

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels energieleverancieractie.nl kun je eenvoudig energieprijzen Alde Leie vergelijken. Geef je woongegevens & energieverbruik in en kies direct de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en signaleer vlug de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Sijbekarspel afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Alde Leie?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Alde Leie mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Alde Leie? Op deze pagina lees je een ranglijst van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Essent, NLE, Eneco en ook Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie op basis van een verbruik van 1750 kWh – 3250 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek ten alle tijde de condities van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Alde Leie. Nadat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de gekozen energieaanbieder. In dit schrijven vind jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (denk hierbij aan regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Jullie lopende pakket wordt opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieleverancier. In de meeste gevallen gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot twee weken na de dag van overstappen. De nieuwe energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Alde Leie. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verhogen. Bovendien incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Stedin“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties bestellen windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Leeuwarderadeel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je het verbruik van energie weet te beperken kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Alde Leie

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Alde Leie en bezuinig op gas en licht!