Energieleveranciers Hilversum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hilversum vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle unieke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als De Vastelastenbond en UnitedConsumers kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en is zo gepiept. Hier doorzoek jij bruikbare details en support voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hilversum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Hilversum? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en postcode. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens geven sommige organisaties een vorstelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €100 t/m €220. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Sijbekarspel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om best een moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hilversum mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Vervolgens vind je een overzicht met beschikbare energiecontracten. Je vindt zo binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Advies nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hier check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.875 kWh 700 m³
2 personen 2.350 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot Vandebron.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €485 per jaar.

Een snelle overstap

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hilversum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van energieleverancieractie.nl kan men probleemloos energieprijzen Hilversum vergelijken. Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in, en kies meteen de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere aanbieder? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek binnen no-time de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Blokker afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Hilversum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Hilversum mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Hilversum? Op deze website bekijk je een lijstje met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Eneco, Greenchoice, Vattenfall maar ook Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio berekend met een consumptie van 1800 kWh t/m 4500 kWh stroom en 1050 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over je energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: achterhaal zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Hilversum. Zodra je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. In deze mail of brief bekijk je de prijzen en condities (bijvoorbeeld verbruikskosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Dat lopende contract wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 2 weken na de overstapdatum. Jouw toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw oude leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Hilversum. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon wijzigen. Voorts incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “Vandebron voor gas en licht“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De aanbieders halen deze zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Hilversum.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Hilversum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Hilversum en betaal minder voor gas en licht!