Energieleveranciers Waaksens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waaksens vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve kortingsacties die men standaard niet bij bedrijven als Energieflex en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en zonder problemen. Hier bekijk je bruikbare aanwijzingen en handreikingen bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Waaksens

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Waaksens? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: energieconsumptie en adres. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden de meeste aanbieders een royale welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €90 – €260. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Gilze.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aanzienlijk gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waaksens juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Hierna check je een opsomming met relevante energiemaatschappijen. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gepiept. Tips gebruiken bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hieronder tref jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.975 kWh 750 m³
2 personen 2.375 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Anode Energie tot en met Pure Energie.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €335 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Waaksens

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kan je rap energieprijzen Waaksens vergelijken. Vul jouw locatie plusgas/licht inschatting in en vind eenvoudig het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Bekijk dan de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en achterhaal meteen de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Oostdijk afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Waaksens?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Waaksens juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Waaksens? Op de site vind jij een opsomming met veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Eneco, NLE, Pure Energie en ook Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1550 kWh – 3700 kWh stroom plus 900 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: check altijd de condities van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Waaksens. Wanneer jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande leverancier. Hierin lees jij de kosten en regelgeving (onder andere netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je gratis en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Het werkende energiepakket zal worden opgezegd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige leverancier. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd vlak voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstap. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Waaksens. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Tevens incasseer je een overzicht + eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “beoordeling Stedin“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken opties zijn wind en zon (stroom). De meeste energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een AWB, Atag, Remeha, Nefit of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Waaksens

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Waaksens en betaal minder voor gas en licht!