Energieleveranciers Vries Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Vries vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek speciale welkomstacties die je niet via de website van bijv. Greenchoice en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Overstappen van energie gaat makkelijk en prettig. Hieronder lees je nuttige feiten en support dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Vries

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Vries? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: energieverbruik en postcode. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de energienota. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting: het telt allemaal mee. Bovendien verstrekken flink wat bedrijven een flinke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 tot €235. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Gennep.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aardig ingewikkelde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Vries april 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Dan tref jij een overzicht met de meest voordelige energieleveranciers. Je treft handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op deze website detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 675 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.050 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van DELTA tot en met Innova Energie.

Flink besparen op jouw energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €305 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Vries

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van onze tool kun je direct energieprijzen Vries vergelijken. Voer je adres en ook verbruiksgegevens in, en selecteer ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zeker contract? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en check à la minute de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Ommeren afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Vries?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Vries april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Vries? Nu doorzoek jij een aantal van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice en ook Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2000 kWh tot 2750 kWh stroom plus 1100 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: bekijk ten alle tijde de voorschriften van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Vries. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe energieaanbieder. Aan de hand daarvan tref je afgesproken prijzen en bijkomende kosten (denk hierbij aan leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je huidige contract zal worden opgezegd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: krijg je een andere huis? Jij zult dan normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan je voormalige aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Vries. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Tevens krijgen jullie de eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “beoordeling Vattenfall“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zon en wind (energie). Veel van de energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers bestellen windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Tynaarlo.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een AWB, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Vries

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Vries en bespaar op gas en licht!