Energieleveranciers Volendam Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Volendam vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle unieke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Essent en Vrijopnaam kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind jij functionele aanwijzingen en adviezen t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Volendam

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Volendam? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en adres. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast geven enkele aanbieders een royale welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €115 tot +/- €270. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Geesbrug.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een aardig gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Volendam mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Daarop vind je een tabel met de goedkoopste energiecontracten. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 725 m³
2 personen 2.475 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 1.925 m³

Alle aanbieders

Alle bekende partijen vergelijken. Van Budget Energie tot en met NLE.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €455 per jaar.

Een snelle overstap

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Volendam

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze zoekmachine kan je binnen no-time energieprijzen Volendam vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruiksgegevens in, en kies eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaald contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en signaleer vlug de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Olburgen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Volendam?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Volendam mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Volendam? Op deze website lees je een tabel met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Vattenfall, Eneco, Essent, Pure Energie en natuurlijk Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2500 kWh – 4250 kWh stroom en 1300 m3 – 1800 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: bekijk wel de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Volendam. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande organisatie. In dit schrijven tref jij alle tarieven en regelgeving (denk aan leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het contract. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude gas en stroom pakket wordt opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande energieleverancier. Dikwijls gebeurt dit een paar dagen voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energieaanbieder geeft dit door aan jouw oude aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Volendam. Hiervoor krijg je een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Bovendien ontvang jij de eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “beoordeling De Vastelastenbond“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Edam-Volendam.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik minimaliseert heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Volendam

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Volendam en betaal minder voor gas en licht!