Energieleveranciers Vinkega Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Vinkega vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle unieke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Eneco of NLE kunt gebruiken. Het oversluiten gaat handig en probleemloos. Op deze website vind je bruikbare informatie en support bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Vinkega

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Vinkega? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieconsumptie en postcode. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien gunnen flink wat organisaties een gulle welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €125 – €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Garmerwolde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een behoorlijk ingewikkelde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Vinkega mei 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Dan vind je een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is zo gepiept. Hulp nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 625 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €415 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Vinkega

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van de vergelijker kunnen jullie à la minute energieprijzen Vinkega vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusstoom/gas verbruik in en zoek moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaald pakket? Klik dan op de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en achterhaal ogenblikkelijk de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Obbicht afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Vinkega?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Vinkega mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Vinkega? Op de site check je een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Greenchoice, NLE, Vattenfall maar ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Qurrent gerekend met een verbruik van 2450 kWh t/m 4100 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: check ten alle tijde de voorschriften van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Vinkega. Wanneer jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen maatschappij. Aan de hand daarvan tref je de overeengekomen kosten en voorwaarden (onder andere netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Je werkende contract zal worden opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige aanbieder. In de regel moet dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstap. De nieuwe energieleverancier stuurt de standen door naar je voormalige energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Vinkega. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Voorts ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “review Pure Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante opties zijn zon en wind (energie). Veel energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Weststellingwerf.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je het verbruik van energie weet te verkleinen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Vinkega

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Vinkega en bezuinig op gas en licht!