Energieleveranciers Garmerwolde Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Garmerwolde vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke kortingsacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Clean Energy en UnitedConsumers kan scoren. Het oversluiten gaat gemakkelijk en prettig. Hieronder vind je handige aanwijzingen en support bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Garmerwolde

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Garmerwolde? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: gas- en stroom consumptie en woning. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook geven veel leveranciers een vorstelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €115 tot €210. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oudemolen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een aardig gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Garmerwolde mei 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Nadien doorzoek je een overzicht met relevante energieleveranciers. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten gedaan. Tips gebruiken bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hierna vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 600 m³
2 personen 2.100 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 1.925 m³

Alle aanbieders

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot aan Powerpeers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €365 per jaar.

Makkelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Garmerwolde

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van de vergelijker kan je eenvoudig energieprijzen Garmerwolde vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusstoom/gas verbruik in en kies ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek binnen no-time de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Zwagerbosch afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Garmerwolde?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Garmerwolde mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Garmerwolde? Op deze website vind jij een aantal van beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Vattenfall, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, ENGIE gerekend met een verbruik van 2250 kWh tot 3900 kWh stroom en 1350 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij je energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: controleer zeker even de voorwaarden van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Garmerwolde. Nadat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde leverancier. In dit schrijven tref jij alle tarieven en regelgeving (denk aan opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Het oude contract wordt stopgezet. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Normaliter moet dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” leverancier geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Garmerwolde. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Voorts incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Powerpeers vergelijken“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Ten Boer.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Garmerwolde

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Garmerwolde en betaal minder voor gas en licht!