Energieleveranciers Vianen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Vianen vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek speciale acties die men standaard niet bij bedrijven als Engie of Innova Energie kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en vlug. Op deze website doorzoek jij toepasbare feiten en hulp ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Vianen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Vianen? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en locatie. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens bieden de meeste maatschappijen een hoge welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €130 – €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Frieschepalen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Vianen mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Nadien tref jij een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Hulp nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Op deze website check je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.450 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €425 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Vianen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze speciale vergelijker kunnen jullie rap energieprijzen Vianen vergelijken. Voer je adres en stoom/gas verbruik in en zoek eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaalde leverancier? Bekijk dan website van de aanbieder. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en ontdek vlug de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Notter afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Vianen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Utrecht)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Vianen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Vianen? Op deze pagina vind je een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Essent + Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 1950 kWh t/m 4350 kWh stroom plus 950 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: controleer altijd de voorschriften van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Vianen. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieaanbieder. Hierin tref je de kosten en voorwaarden (denk aan regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Dat vorige contract zal worden opgezegd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande leverancier. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd iets voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieleverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Vianen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “review HVC“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn wind en zon (stroom). Veel aanbieders van energie doen hier aan mee. De maatschappijen importeren windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Vianen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een AWB, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Utrecht.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie weet te beperken kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Vianen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Vianen en bezuinig op gas en licht!