Energieleveranciers Venlo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Venlo vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale acties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Greenchoice of NLE ontvangt. Overstappen van energie gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vind jij functionele feiten en hulp voor het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Venlo

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Venlo? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van aspecten als: energieverbruik en locatie. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien bieden flink wat aanbieders een hoge welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €165 tot €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Foxhol.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een behoorlijk ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Venlo juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een opsomming met relevante energie aanbieders. Je treft handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gepiept. Problemen bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hierna vind jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.875 kWh 750 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot aan Vandebron.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Venlo

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Via onze zoekmachine kunnen jullie meteen energieprijzen Venlo vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en vind direct het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald contract? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en achterhaal ogenblikkelijk de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Noordwijk afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Venlo?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Limburg)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Venlo juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Venlo? Op energieleverancieractie.nl lees je een lijstje met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, NLE, Essent maar ook Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2500 kWh tot 3050 kWh stroom plus 1050 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met je energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: doorzoek ten alle tijde de voorwaarden van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Venlo. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energieleverancier. Daarin bekijk jij de kosten en extra regels (onder andere vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jullie lopende contract wordt opgezegd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit een paar dagen voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan de eerdere aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Venlo. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Tevens krijg jij een eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “review Engie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Onder andere gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Veel van de maatschappijen maken hier graag gebruik van. De organisaties kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Venlo.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Venlo

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Venlo en bezuinig op gas en licht!