Energieleveranciers Venhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Venhuizen vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel exclusieve welkomstacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Greenchoice of Oxxio ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Op deze website doorzoek jij bruikbare toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Venhuizen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Venhuizen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en postcode. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien verstrekken de meeste aanbieders een gulle welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €125 t/m €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Foudgum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om best een complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Venhuizen februari 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarna vind je een tabel met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Op deze website detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.875 kWh 650 m³
2 personen 2.325 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot en met Powerpeers.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €455 per jaar.

Een snelle overstap

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Venhuizen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Via energieleverancieractie.nl kan jij vlug energieprijzen Venhuizen vergelijken. Vul postcode + huisnummer + gas/licht inschatting in en zoek onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk snel de beste of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Noordwelle afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Venhuizen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Venhuizen februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Venhuizen? Onder dit stukje vind jij een lijstje met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Essent, NLE, Eneco, Pure Energie + ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent op basis van een verbruik van 2000 kWh t/m 3450 kWh stroom en 1000 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: bekijk zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Venhuizen. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieaanbieder. Daarin bekijk jij de geldige tarieven en voorwaarden (zoals opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jouw actuele energiecontract zal worden opgezegd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige energieleverancier. Normaal gesproken gebeurt dit vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij communiceert dit weer richting de eerdere aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Venhuizen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment corrigeren. Daarnaast krijg je te maken met een overzicht + eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “review Energieflex“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De leveranciers importeren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Drechterland.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw eigen verbruik kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Venhuizen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Venhuizen en betaal minder voor gas en licht!