Energieleveranciers Veenwouden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Veenwouden vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel exclusieve welkomstacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Anode Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Overstappen gaat eenvoudig en snel. Op deze website bekijk je praktische gegevens en adviezen bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Veenwouden

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Veenwouden? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van aspecten als: verbruik (kWh en m3) en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens gunnen enkele aanbieders een hoge welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €175 t/m €245. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Ossendrecht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is best een complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Veenwouden april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Vervolgens doorzoek je een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je ontdekt direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Moeite bij het doorgeven van jouw verbruik? Hier check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 600 m³
2 personen 2.425 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare providers vergelijken. Van Anode Energie tot Oxxio.

Makkelijk besparen op energie

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €345 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Veenwouden

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij onze speciale vergelijker kun jij direct energieprijzen Veenwouden vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en zoek binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en achterhaal meteen de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Zonnemaire afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Veenwouden?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Veenwouden april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Veenwouden? Op de site vind je een lijstje met veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Greenchoice maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, ENGIE met een verbruik van 1850 kWh – 4450 kWh stroom plus 900 m3 – 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: doorzoek wel de condities van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Veenwouden. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde organisatie. Hierin bekijk jij de prijzen en bijkomende kosten (denk hierbij aan opslag duurzame energie, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Jouw vorige contract zal worden beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energieleverancier. Gewoonlijk moet dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Veenwouden. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Bovendien krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “Enduris abonnement“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de maatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Dantumadiel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Nefit, AWB, Intergas, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie minimaliseert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Veenwouden

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Veenwouden en bezuinig op gas en licht!