Energieleveranciers Veendam Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Veendam vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die men standaard niet bij o.a. E.ON of Leon Zeewolde ontvangt. Het oversluiten gaat simpel en zonder problemen. Op deze pagina vergaar je functionele aanwijzingen en tips dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Veendam

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Veendam? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en postcode. Bovendien moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten: het telt allemaal mee. Bovendien schenken veel organisaties een royale welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €130 tot +/- €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Exloo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een behoorlijk flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Veendam april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Nadien check je een lijst met beschikbare energiebedrijven. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo gepiept. Moeite bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.450 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Fenor tot en met Innova Energie.

Makkelijk besparen op energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €505 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Veendam

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. energieleverancieractie.nl kan men rap energieprijzen Veendam vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en vind à la minute de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer vlug de beste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Nijmegen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Veendam?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Veendam april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Veendam? Op de site lees je een lijstje met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Eneco, Essent en natuurlijk Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, ENGIE gerekend met een verbruik van 1950 kWh tot 2550 kWh stroom plus 1150 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: achterhaal zeker even de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Veendam. Op het moment dat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande maatschappij. Hierin tref je de geldige tarieven en extra regels (denk hierbij aan aansluitkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie werkende energiepakket wordt opgezegd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energieleverancier. Dikwijls gebeurt dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder geeft dit door aan de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Veendam. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Tevens krijg je een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “ervaringen Vandebron“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De aanbieders bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Veendam.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, AWB, Intergas, Atag of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Veendam

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Veendam en betaal minder voor gas en licht!