Energieleveranciers Exloo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Exloo vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle unieke acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. DELTA of Qwint kan scoren. Overstappen gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op de site doorzoek jij nuttige informatie en handreikingen ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Exloo

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Exloo? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met aspecten als: gas- en stroom consumptie en locatie. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder hanteren veel organisaties een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €120 tot €205. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Opperdoes.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een behoorlijk complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Exloo april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Hierna check je een resultatenpagina met de meest voordelige energiebedrijven. Je treft direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Problemen bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.900 kWh 650 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot Innova Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €455 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Exloo

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door onze tool kan jij meteen energieprijzen Exloo vergelijken. Vul jouw locatie & verbruiksgegevens in, en zoek eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaald pakket? Selecteer dan site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en ontdek vlug de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Zijdewind afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Exloo?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Exloo april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Exloo? Hier bekijk je een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco en natuurlijk Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 2500 kWh t/m 3450 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: doorzoek uiteraard de kleine lettertjes van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Exloo. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de geselecteerde leverancier. Daarin tref jij de geldige tarieven en condities (denk aan opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Het oude gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd vlak voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting jouw oude aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Exloo. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Tevens krijgen jullie de eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “UnitedConsumers abonnement“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken keuzes zijn zon en wind (energie). Het gros van de leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven kopen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Exloo

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Exloo en betaal minder voor gas en licht!