Energieleveranciers Opperdoes Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Opperdoes vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle aantrekkelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijv. Clean Energy en Oxxio kan scoren. Overstappen gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze website bekijk je handige toelichtingen en tips ter ondersteuning bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Opperdoes

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Opperdoes? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energiekosten. Dit beïnvloed maar voor een deel de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder hanteren veel organisaties een gulle welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €90 tot €265. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Amsterdam-Duivendrecht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een behoorlijk moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Opperdoes oktober 2023? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Daarop check je een tabel met relevante energie aanbieders. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Hier check je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.900 kWh 650 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle grote providers vergelijken. Van Clean Energy tot aan Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €475 per jaar.

Direct overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Opperdoes

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Via energieleverancieractie.nl kun je ogenblikkelijk energieprijzen Opperdoes vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en zoek meteen het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald pakket? Klik dan op de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vergelijk eenvoudig de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Honselersdijk afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Opperdoes?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Opperdoes oktober 2023

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Opperdoes? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een tabel met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Greenchoice, NLE maar ook Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio berekend met een consumptie van 2200 kWh t/m 4350 kWh stroom en 700 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van je maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: controleer ten alle tijde de voorwaarden van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Opperdoes. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energieleverancier. In deze mail of brief tref jij de kosten en bijkomende kosten (denk hierbij aan regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Het oude gas & licht pakket zal worden beëindigd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande aanbieder. In de meeste gevallen moet dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij stuurt de standen door naar de eerdere aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Opperdoes. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Voorts krijg je te maken met de eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “abonnement bij Oxxio“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn zon en wind (energie). Veel energieleveranciers doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Medemblik.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Holland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je het verbruik van energie kan verlagen kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Opperdoes

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Opperdoes en betaal minder voor gas en licht!