Energieleveranciers Nijmegen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Nijmegen vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Eneco en Vattenfall kan scoren. Overstappen van energie gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Hieronder vind jij toepasbare toelichtingen en support bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Nijmegen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Nijmegen? Het is onmogelijk één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van factoren als: stroom- en gasverbruik en woning. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast verstrekken veel leveranciers een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €80 tot €225. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Zijdewind.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een behoorlijk flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Nijmegen juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Hierna tref jij een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld. Hulp nodig bij het invullen van jouw verbruik? Hierna vind je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.100 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Energieflex tot Leon Zeewolde.

Altijd de laagste prijs

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €265 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Nijmegen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van de vergelijker kun jij binnen no-time energieprijzen Nijmegen vergelijken. Geef je woongegevens & energieverbruik in en zoek onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vergelijk direct de beste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Hauwert afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Nijmegen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Gelderland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Nijmegen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Nijmegen? Hier vind jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, NLE, Eneco en ook Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Budget Energie gerekend met een verbruik van 1700 kWh tot 3400 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: achterhaal wel de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Nijmegen. Nadat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de gekozen leverancier. Aan de hand daarvan bekijk jij afgesproken prijzen en kleine lettertjes (zoals aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Je vorige contract zal worden beëindigd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” maatschappij. Meestal gebeurt dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder speelt de standen door aan de eerdere energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Nijmegen. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Daarbij krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “groene stroom Oxxio“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonnestroom en windenergie. De meeste leveranciers werken hier dan ook graag mee. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Nijmegen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Nijmegen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Nijmegen en bespaar op gas en licht!