Energieleveranciers Utrecht Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Utrecht vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek speciale welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Engie en MAIN Energie kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en rap. Op deze pagina vind jij praktische gegevens en handreikingen t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Utrecht

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Utrecht? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Ook schenken de meeste aanbieders een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €175 – €280. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Esch.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over best een flinke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Utrecht april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Aansluitend volgt een tabel met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invullen van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 personen 2.150 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.000 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van Eneco tot Qurrent.

Vind het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

A la minute overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Utrecht

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van de vergelijker kan je direct energieprijzen Utrecht vergelijken. Vul jouw locatie & gas/licht inschatting in en bekijk binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaald pakket? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en check ogenblikkelijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Nijega afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Utrecht?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Utrecht)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Utrecht april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Utrecht? Nu bekijk je een lijstje met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, NLE, Vattenfall maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2350 kWh t/m 3350 kWh stroom en 900 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: achterhaal uiteraard de opgestelde regels van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Utrecht. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de gekozen energieaanbieder. Hierin tref je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Het oude energiepakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe leverancier. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energiemaatschappij geeft dit door aan je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Utrecht. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Daarbij krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “ervaringen HVC“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zon en wind (energie). Het gros van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen kopen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Utrecht.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Nefit, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Utrecht.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij de energievraag minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Utrecht

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Utrecht en betaal minder voor gas en licht!