Energieleveranciers Uitwellingerga Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Uitwellingerga vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel tijdelijke acties die jij via de sites van bijv. De Vastelastenbond en Vrijopnaam kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina vind jij praktische feiten en adviezen bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Uitwellingerga

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Uitwellingerga? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met factoren als: verbruik (kWh en m3) en postcode. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden veel aanbieders een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €180 tot €225. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Enumatil.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een behoorlijk complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Uitwellingerga april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Nadien doorzoek je een lijst met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Hulp nodig bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op deze website vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 675 m³
2 personen 2.175 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Eneco tot NLE.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €455 per jaar.

Direct overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Uitwellingerga

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van de vergelijker kan men à la minute energieprijzen Uitwellingerga vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en vind direct de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald contract? Dit vind je in website van de aanbieder. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vind binnen no-time de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Nieuwolda afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Uitwellingerga?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Uitwellingerga april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Uitwellingerga? Onder dit stukje lees je een opsomming met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie en natuurlijk Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE op basis van een verbruik van 2050 kWh t/m 2650 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: check altijd de opgestelde regels van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Uitwellingerga. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe leverancier. Aan de hand daarvan lees jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk aan leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw werkende pakket wordt opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstap. De toekomstige leverancier geeft dit door aan je voormalige leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Uitwellingerga. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Ook incasseer jij de eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “ervaringen Clean Energy“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Veel energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders bestellen windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Uitwellingerga

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Uitwellingerga en betaal minder voor gas en licht!