Energieleveranciers Enumatil Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Enumatil vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve kortingsacties die je niet via de website van bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Powerpeers ontvangt. Overstappen gaat gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind je praktische toelichtingen en adviezen bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Enumatil

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Enumatil? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van factoren als: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Verder geven flink wat aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €130 tot +/- €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oosternieland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een aanzienlijk moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Enumatil april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Hierna doorzoek je een opsomming met de meest voordelige energiecontracten. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op de site tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.975 kWh 725 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot Vrijopnaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Direct overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Enumatil

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een goedkoop energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze speciale vergelijker kun jij eenvoudig energieprijzen Enumatil vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruiksgegevens in, en bekijk snel het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald pakket? Selecteer dan de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en achterhaal à la minute de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Zandpol afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Enumatil?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Enumatil april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Enumatil? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Essent en ook Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE op basis van een verbruik van 1800 kWh tot 2600 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: check altijd de opgestelde regels van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Enumatil. Nadat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe maatschappij. In deze mail of brief bekijk jij de geldige tarieven en kleine lettertjes (onder andere vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie actuele energiecontract zal worden opgezegd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energieleverancier. Gewoonlijk moet dit iets voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken na de overstap. De toekomstige energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw oude energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Enumatil. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “Budget Energie abonnement“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De leveranciers halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Leek.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Nefit, Atag, AWB, Intergas of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij de energievraag kunt terugdringen kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Enumatil

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Enumatil en betaal minder voor gas en licht!