Energieleveranciers Uithuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Uithuizen vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft rap de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke acties die je niet via de website van onder andere Allure Energie of NLE kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op de site vind jij toepasbare details en support t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Uithuizen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Uithuizen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en postcode. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast geven enkele leveranciers een hoge welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €185 tot +/- €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Enspijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een behoorlijk gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Uithuizen mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Aansluitend vind je een tabel met beschikbare energie aanbieders. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Hier check je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 650 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.525 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Engie tot Innova Energie.

Het goedkoopste contract

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €335 per jaar.

Een snelle overstap

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Uithuizen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. onze tool kan men ogenblikkelijk energieprijzen Uithuizen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruiksgegevens in, en kies probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vind meteen de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Nieuwlande afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Uithuizen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Uithuizen mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Uithuizen? Nu bekijk je een tabel met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Vattenfall, Essent, Pure Energie en natuurlijk Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1650 kWh t/m 2900 kWh stroom plus 1400 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw bestaande leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: controleer altijd de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Uithuizen. Wanneer je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe energiemaatschappij. Hierin lees jij de prijzen en condities (denk hierbij aan verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Jullie actuele gas & licht pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaliter wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Uithuizen. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Voorts ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “ervaringen Anode Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties halen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Eemsmond.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Nefit, Atag, AWB, Remeha of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Uithuizen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Uithuizen en bespaar op gas en licht!