Energieleveranciers Tzum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tzum vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Budget Energie of HVC kunt vinden. Het oversluiten gaat gemakkelijk en rap. Hieronder doorzoek jij praktische informatie en tips ter ondersteuning bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Tzum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Tzum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren enkele organisaties een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €175 tot €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Elsloo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tzum juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien tref jij een resultatenpagina met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten geregeld. Moeite bij het inschatten van jouw verbruik? Op deze pagina bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 625 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle populaire partijen vergelijken. Van Essent tot aan UnitedConsumers.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €435 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Tzum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via energieleverancieractie.nl kun jij vlug energieprijzen Tzum vergelijken. Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in, en selecteer meteen de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en bekijk eenvoudig de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Nieuwehorne afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Tzum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Tzum juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Tzum? Op deze website check je een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice maar ook Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie berekend met een consumptie van 1750 kWh t/m 3450 kWh stroom plus 1250 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: check wel de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Tzum. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe organisatie. In deze mail of brief vind jij de prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Je lopende energiepakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Normaal gesproken moet dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Tzum. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Ook krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “vergelijk tarieven Vandebron“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Nefit, Atag, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je het verbruik van energie weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Tzum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Tzum en bespaar op gas en licht!