Energieleveranciers Tweede Exloërmond Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tweede Exloërmond vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel speciale welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Fenor of Vandebron ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en snel. Hieronder lees je toepasbare informatie en hulp voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Tweede Exloërmond

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Tweede Exloërmond? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van factoren als: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens moet je verder kijken dan alleen de energiekosten. Deze bepalen maar beperkt de energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien hanteren veel leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €105 – €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Ellecom.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een behoorlijk complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tweede Exloërmond april 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Vervolgens vind je een overzicht met relevante energiecontracten. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time geregeld. Problemen bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 675 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle grote organisaties vergelijken. Van Eneco tot aan HVC.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €305 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Tweede Exloërmond

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij de vergelijker kunnen jullie meteen energieprijzen Tweede Exloërmond vergelijken. Geef je woongegevens & verbruik in, en vind rap het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en ontdek direct de beste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Nieuwe Niedorp afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Tweede Exloërmond?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Tweede Exloërmond april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Tweede Exloërmond? Op energieleverancieractie.nl vind jij een aantal van gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, NLE, Vattenfall, Essent maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Powerpeers met een verbruik van 2250 kWh t/m 3900 kWh stroom en 1100 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: doorzoek uiteraard de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Tweede Exloërmond. Zodra het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande aanbieder. Daarin zie je de kosten en voorwaarden (denk hierbij aan opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie werkende gas en stroom pakket wordt opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaliter het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige maatschappij. In de meeste gevallen doe je dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Tweede Exloërmond. Je kunt rekenen op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Ook ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “vergelijk tarieven Vattenfall“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante opties zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie reduceert levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Tweede Exloërmond

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Tweede Exloërmond en bezuinig op gas en licht!