Energieleveranciers Tjerkwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tjerkwerd vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel speciale aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij o.a. DELTA en Powerpeers ontvangt. Overstappen gaat handig en rap. Op deze pagina lees je functionele details en handreikingen voor het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Tjerkwerd

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Tjerkwerd? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woning. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens hanteren flink wat organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €80 – €235. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Egchel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met nogal een flinke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tjerkwerd april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop tref jij een overzicht met de beste energie aanbieders. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gedaan. Moeite bij het inschatten van jouw verbruik? Hierna bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 675 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot aan Qurrent.

Besparen op je energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €235 per jaar.

Direct overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Tjerkwerd

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze speciale vergelijker kan je à la minute energieprijzen Tjerkwerd vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en zoek rap het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en ontdek binnen no-time de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Nieuw Namen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Tjerkwerd?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Tjerkwerd april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Tjerkwerd? Nu vind jij een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Essent en natuurlijk Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, ENGIE berekend met een consumptie van 2200 kWh t/m 3150 kWh stroom plus 1250 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: check ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Tjerkwerd. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande organisatie. Hierin vind je afgesproken prijzen en kleine lettertjes (denk aan vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Het huidige energiepakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige aanbieder. Dikwijls moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij stuurt de standen door naar je voormalige energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Tjerkwerd. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Ook incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “vergelijk tarieven DELTA“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. De meeste leveranciers maken hier graag gebruik van. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw eigen verbruik weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Tjerkwerd

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Tjerkwerd en betaal minder voor gas en licht!