Energieleveranciers Tjalhuizum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tjalhuizum vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle unieke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere De Vastelastenbond en Innova Energie kan afsluiten. Het oversluiten gaat moeiteloos en is zo gepiept. Op deze pagina vind je functionele details en handreikingen t.b.v. het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Tjalhuizum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Tjalhuizum? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door factoren als: verbruik (kWh en m3) en woning. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energiekosten. Dit beïnvloed maar voor een deel de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien hanteren veel leveranciers een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €155 – €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Eexterveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft best een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tjalhuizum juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens check je een resultatenpagina met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten doorgevoerd. Tips gebruiken bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op deze pagina vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 700 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van DELTA tot Pure Energie.

Makkelijk besparen op energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €475 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Tjalhuizum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze tool kun jij snel energieprijzen Tjalhuizum vergelijken. Vul jouw locatie plusenergieverbruik in en kies moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Dit vind je in site van de leverancier. Check nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en ontdek rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Nieuw Annerveen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Tjalhuizum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Tjalhuizum juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Tjalhuizum? Nu bekijk je een tabel met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, NLE, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent berekend met een consumptie van 1500 kWh t/m 3500 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw huidige energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: doorzoek uiteraard de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Tjalhuizum. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energieaanbieder. Hierin tref je de prijzen en kleine lettertjes (zoals netbeheerkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie werkende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. In de regel zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige leverancier. Meestal dien je dit te doen een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe maatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Tjalhuizum. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon aanpassen. Tevens ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “vergelijk tarieven Budget Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Onder andere een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante manieren zijn zon en wind (energie). Veel van de energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Tjalhuizum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Tjalhuizum en betaal minder voor gas en licht!