Energieleveranciers Tirns Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €495 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tirns vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle speciale aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij o.a. Essent of NLE kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en is zo gepiept. Op deze website vergaar je bruikbare details en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Tirns

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Tirns? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woning. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens schenken flink wat aanbieders een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €80 – €215. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Eext.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tirns mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Nadien vind je een overzicht met beschikbare energiemaatschappijen. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel gedaan. Hulp nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hieronder bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 675 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare providers vergelijken. Van Essent tot aan Innova Energie.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €285 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Tirns

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze zoekmachine kan men eenvoudig energieprijzen Tirns vergelijken. Vul jouw locatie en ook gas/licht inschatting in en kies moeiteloos de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk ogenblikkelijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Nietap afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Tirns?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Tirns mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Tirns? Op deze pagina bekijk je een lijstje met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, NLE en natuurlijk Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers op basis van een verbruik van 2300 kWh tot 3100 kWh stroom en 750 m3 tot 2000 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: check wel de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Tirns. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde leverancier. Aan de hand daarvan tref jij alle tarieven en bijkomende kosten (denk aan opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende gas en stroom pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” maatschappij. In de regel wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan je voormalige leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Tirns. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Tevens ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “vergelijk tarieven Anode Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Onder andere een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste opties zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De maatschappijen bestellen windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Tirns

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Tirns en bespaar op gas en licht!