Energieleveranciers Eext Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eext vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle speciale acties die je niet via de website van onder andere Budget Energie of Innova Energie kan afsluiten. Overstappen van energie gaat simpel en zonder problemen. Hieronder vind je toepasbare informatie en handreikingen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Eext

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Eext? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens hanteren flink wat leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €170 – €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Oirschot.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met best een moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eext juli 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Daarna check je een lijst met beschikbare energieleveranciers. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 650 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.525 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van Anode Energie tot aan Qurrent.

Een lagere energierekening

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €365 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Eext

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van de vergelijker kun je direct energieprijzen Eext vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & stoom/gas verbruik in en selecteer moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek à la minute de beste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Wittem afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Eext?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Eext juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Eext? Onder dit stukje lees je een tabel met beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Essent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maar ook ENGIE, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie berekend met een consumptie van 1600 kWh tot 4050 kWh stroom en 700 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over je energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: doorzoek ten alle tijde de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Eext. Wanneer het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief vind je de kosten en extra regels (denk hierbij aan leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Dat huidige energiecontract wordt stopgezet. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande aanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Eext. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Tevens incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “Allure Energie groene stroom“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energiemaatschappijen doen hier aan mee. De aanbieders reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Aa en Hunze.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Eext

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Eext en bezuinig op gas en licht!