Energieleveranciers Wittem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wittem vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve acties die je niet via de website van aanbieders zoals Huismerk Energie of MAIN Energie kunt gebruiken. Overstappen gaat makkelijk en snel. Hieronder vind jij nuttige feiten en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wittem

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wittem? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van factoren als: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de energie jaarrekening: verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook verstrekken sommige leveranciers een hoge welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €170 t/m €210. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Hem.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een behoorlijk flinke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wittem mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna volgt een resultatenpagina met relevante energieleveranciers. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is zo geregeld. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze pagina detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle landelijke providers vergelijken. Van Clean Energy tot Vandebron.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €435 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wittem

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze zoekmachine kun jij rap energieprijzen Wittem vergelijken. Vul jouw locatie plusverbruik in, en bekijk eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Klik dan op site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en bekijk rap de beste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Ravenswoud afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Wittem?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Wittem mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wittem? Op energieleverancieractie.nl vind je een opsomming met gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Vattenfall en natuurlijk Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2450 kWh t/m 4000 kWh stroom plus 900 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Advies: bekijk ten alle tijde de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Wittem. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe maatschappij. In dit schrijven vind je de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk aan leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige contract zal worden opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energieleverancier. In de meeste gevallen gebeurt dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieaanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Wittem. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Ook krijgen jullie een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “opzeggen Vrijopnaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energieleveranciers doen hier aan mee. De organisaties halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Gulpen-Wittem.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Limburg.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag minimaliseert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Wittem

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Wittem en betaal minder voor gas en licht!