Energieleveranciers Ravenswoud Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ravenswoud vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij onder andere Huismerk Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Overstappen gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina lees je toepasbare toelichtingen en tips t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ravenswoud

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Ravenswoud? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en adres. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast gunnen veel organisaties een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €105 tot +/- €285. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Berghem.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om nogal een gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ravenswoud juni 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Dan tref jij een resultatenpagina met relevante energiebedrijven. Je treft à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Moeite bij het invullen van jullie energieverbruik? Op de site bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 650 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Engie tot aan Powerpeers.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €325 per jaar.

A la minute overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Ravenswoud

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze tool kun jij snel energieprijzen Ravenswoud vergelijken. Vul jouw locatie + verbruik in, en vind binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en bekijk ogenblikkelijk de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Kimswerd afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ravenswoud?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Ravenswoud juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ravenswoud? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Essent, Eneco, NLE maar uiteraard ook Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1550 kWh tot 3350 kWh stroom en 1200 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw huidige maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: doorzoek altijd de voorwaarden van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Ravenswoud. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. Hierin bekijk je de overeengekomen kosten en regelgeving (bijvoorbeeld verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Dat vorige energiecontract wordt stopgezet. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande aanbieder. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. De toekomstige leverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Ravenswoud. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Daarnaast krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “stroom van Powerpeers“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Ooststellingwerf.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Ravenswoud

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Ravenswoud en betaal minder voor gas en licht!