Energieleveranciers Tilburg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tilburg vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke aanbiedingen die jij via de sites van aanbieders zoals Energiedirect.nl en Leon Zeewolde kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en is zo gepiept. Op deze website bekijk je toepasbare gegevens en hulp dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Tilburg

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Tilburg? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en adres. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder schenken veel organisaties een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €165 tot €225. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Eeserveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een moeilijke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tilburg juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarna check je een overzicht met de beste energieleveranciers. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 675 m³
2 personen 2.425 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan Vattenfall.

Makkelijk besparen op energie

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €285 per jaar.

Een snelle overstap

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Tilburg

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij de vergelijker kun jij binnen no-time energieprijzen Tilburg vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruiksgegevens in, en selecteer snel de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald contract? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer ogenblikkelijk de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Nibbixwoud afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Tilburg?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Tilburg juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Tilburg? Op deze website bekijk je een tabel met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Qurrent, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2300 kWh t/m 3200 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw bestaande energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: achterhaal altijd de condities van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Tilburg. Wanneer jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande leverancier. Aan de hand daarvan bekijk je afgesproken prijzen en regelgeving (bijvoorbeeld energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Jullie oude contract wordt opgezegd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Normaal gesproken moet dit iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Tilburg. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Daarnaast incasseer je de eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “contract afsluiten bij RENDO Netwerken“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energieleveranciers doen hier aan mee. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Tilburg.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij de energievraag kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Tilburg

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Tilburg en bezuinig op gas en licht!