Energieleveranciers Terwispel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Terwispel vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel unieke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij o.a. Anode Energie en UnitedConsumers kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij toepasbare informatie en hulp dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Terwispel

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Terwispel? Het is onmogelijk één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieverbruik en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energiekosten. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Ook gunnen flink wat bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 t/m €230. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Eelderwolde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Terwispel april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarop volgt een resultatenpagina met de beste energiecontracten. Je treft simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het doorgeven van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 750 m³
2 personen 2.475 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Clean Energy tot aan NLE.

Vind het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Terwispel

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze tool kan je ogenblikkelijk energieprijzen Terwispel vergelijken. Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in, en selecteer probleemloos de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker pakket? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk meteen de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Nederland afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Terwispel?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Terwispel april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Terwispel? Op deze pagina lees je een opsomming met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Greenchoice, Essent, NLE, Pure Energie maar uiteraard ook Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1550 kWh t/m 3550 kWh stroom en 1050 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: bekijk wel de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Terwispel. Nadat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energiemaatschappij. Daarin bekijk jij de geldige tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige energieaanbieder. Doorgaans dien je dit te doen zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Terwispel. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Tevens krijg jij de eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “contract afsluiten bij Pure Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn opties zijn wind en zon (stroom). De meeste maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Opsterland.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Terwispel

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Terwispel en betaal minder voor gas en licht!